محتوای درسی

کنترل خشم با ۵ راهکار کلیدی و موثر


خلاصه :

شناخت علائم خشم و کنترل خشم مهم است. برای این کار می‌توانید از یک مشاورخانواده کمک بگیرید و همچنین میتوانید راهکارهای ذکر شده در این مطلب را دنبال کنید.

مقدمه ای بر کنترل خشم

خشم یکی از عواطف انسانی و طبیعی است. زمانی که خشم در سطح غیرقابل کنترل قرار گیرد،‌ صدمات جبران ناپذیری به فرد و حتی جامعه وارد می شود. از این رو یادگیری مهارت کنترل خشم از اهمیت زیادی برخوردار است. چند راهکار کلیدی برای کنترل خشم وجود دارد که امروز در مجله خانواده به آن خواهیم پرداخت. برای داشتن تجربه خوشایند و‌ حس و حالی خوب تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

کنترل خشم و عصبانیت

نکات کلیدی برای کنترل خشم و عصبانیت

کنترل خشم چگونه است؟ آیا تنها با چند راهکار ساده میتوانید افسار خشم خود را به دست بگیرید؟ در پاسخ باید بگوییم که بسیاری از اوقات خشم و عصبانیت ریشه در دوران کودکی افراد دارد و برای درمان آن لازم است که به یک مشاور یا روانشناس مراجعه کنید. درمانگر در طی چندین جلسه به ریشه یابی مشکل شما خواهد پرداخت و با ارائه راهکارهای سالم سعی در کنترل خشم شما خواهد داشت.

با این حال چند راهکار کلیدی در زمان خشم و عصبانیت وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

 1. آگاهی از علائم خشم اولین قدم برای کنترل خشم

برای کنترل خشم، اولین قدم باید شناسایی علایم خشم باشد. علائم خشم می‌تواند شامل افزایش تنفس، تعریق، ضربان قلب سریع، گریز از مکان یا فعالیتی مشابه باشد. با شناسایی این علائم، می‌توانید میزان خشمی که دارید را تشخیص دهید. تشخیص میزان خشم به شما کمک میکند تا بتوانید بهتر خودتان را درک کنید و به شکل صحیح تری به درمان خشم بپردازید.

2. تمرین روش‌های تنفسی

 روش‌های تنفسی شاید راه حلی کلیشه ای به نظر برسد؛ اما باید بگوییم که بسیاری از محققان به این نتیجه رسیده اند که تنفس عمیق و آرامش بخش تا حد زیادی در کاهش سطح استرس و عصبانیت تاثیرگذار است. زمانی که سیستم تنفسی شما درگیر دم و بازدم می شود،‌ ذهن این فرصت را دارد که خودش را آرام نگه دارد. بنابراین خشمی که دارید تا حد زیادی تسکین می یابد.

علائم خشم انفجاری

3. یادگیری مهارت های ارتباط

در بیشتر اوقات خشم ما به دلیل این است که مسئله ای در ذهنمان وجود دارد که نتوانسته‌ایم آن را حل کنیم. در این موارد، می‌توان با گفتگو با دیگران و جستجوی راه حل‌های مختلف، به کنترل خشم کمک کرد. در زمان گفتگو با دیگران سعی کنید که درباره عواطف و احساسات خودتان صحبت کنید. در اصل مهارت‌های ارتباطی می‌تواند به کاهش خشم در فرد کمک کند. ارتباط با دیگران به شیوه صحیح، می‌تواند به افزایش قدرت فرد در برابر خشم منجر شود.

 4. تمرین مراقبه و مدیتیشن

مراقبه و مدیتیشن، می‌تواند به کاهش خشم کمک کند. این تمرینات سطح استرس و اضطراب در بدن فرد را کاهش می دهند. در زمان مراقبه،‌ فرد به جایی خلوت و دور از استرس پناه می برد و بعد از اینکه بدن خود را در حالت آرام قرار داد،‌ سعی در خالی کردن ذهن خود از هر چیز منفی بر می آید. با توجه به تعاریف ذکر شده،‌ مراقبه و خلوت کردن را میتوان موثرترین راه جهت کنترل خشم نامید.

مدیتیشن و مراقبه در هنگام خشم

 

5. محدود کردن محیط‌های تحریک‌کننده:

محیط‌های تحریک‌کننده مانند صداهای بلند، نورهای درخشان و تصاویر نامناسب می‌توانند به افزایش خشم در فرد کمک کنند. بنابراین، محدود کردن این محیط‌ها می‌تواند به کاهش خشم کمک زیادی کند. توصیه می کنیم که به جای رفتن در محیط های تنش زا،‌ موسیقی های آرامش بخش گوش دهید.

 سوال متداول درباره کنترل خشم

1- آیا تمرین مهار کردن خشم می‌تواند به کاهش سطح استرس در بدن کمک کند؟

بله. با اینکه خشم و استرس دو عواطف متفاوت هستند، اما زمانی که خشم به شدت احساس می‌شود، سطح استرس در بدن نیز افزایش می‌یابد. تمرین های کنترل خشم می‌توانند به کاهش سطح استرس در بدن کمک کنند

2- آیا خشم شدید می‌تواند به سلامت روانی فرد آسیب برساند؟

بله. خشم شدید می‌تواند باعث افزایش سطح استرس و اضطراب در بدن شود و می‌تواند به شدت تأثیر منفی بر روابط فرد با دیگران داشته باشد. همچنین، خشم شدید می‌تواند منجر به رفتارهای نامتعادل و خطرناک شود که می‌تواند به سلامت روانی فرد و افراد دیگر آسیب برساند.

جمع بندی برای کنترل خشم و عصبانیت

کنترل خشم یکی از مهارت‌هایی است که در زندگی فردی و روابط انسانی تاثیرگذار است. با استفاده از روش‌های مختلفی مانند شناسایی علائم خشم، روش‌های تنفسی، یادگیری مهارت‌های ارتباطی، مراقبه و محدود کردن محیط های تحریک کننده تا حد زیادی میتوانید خشم خود را کنترل کنید.

 شما چه راهکارهای دیگری را  برای کنترل خشم می شناسید؟

 از شما می خواهیم که تجربیات و راهکارهای خود را پیرامون کنترل خشم در بخش دیدگاه با ما درمیان بگذارید. در صورتی که نیاز به مشاوره بیشتری در این زمینه دارید با شماره تلفن های موجود در سایت مدرسه ملی خانواده تماس بگیرید.

 

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.